تدوین طرحنامه در قالب های متنوع

تدوین طرحنامه در قالب های متنوع

تدوین طرحنامه در قالب های متنوع

محمدرضا حیدری

19 آبان 1400

تدوین طرحنامه در قالب های متنوع

ما معتقدیم بنیاد تربیت بر خوش اخلاقی، تشویق و توجه شایسته استوار است. تشویق در لغت به معنی به شوق آوردن و راغب کردن به چیزی و کسی را در امری ستودن و به چیزی دلگرم کردن، است. (فرهنگ معین انتشارات امیرکبیر، ۱۳۵۰، ص. ۱۱)
تشویق در تعریف اصطلاحی چنین مطرح می‌شود که چون شوق نتیجه‌ی دریافت محبت است، تشویق را می‌توان هرگونه رفتار یا عملی دانست که کسی برای خوشایند دیگری انجام دهد. به دیگر سخن، تشویق گونه‌ای پاداش و به‌کار بردن عامل یا عواملی است که افراد را به نیکو کاری وادارد. تشویق برای ارایه‌ی محبت صورت می‌گیرد و نشانه اعلام رضایت و پذیرش رفتار دیگری است. (همان، ص. ۱۴)
تشویق بهترین عنصر تقویت کننده رفتار‌های مطلوب کودکان است یکی از ارزان‌ترین، در دسترس‌ترین، مفید‌ترین، موثرترین، مطلوب‌ترین، کاربردی‌ترین و مقبول‌ترین رویکرد‌های تربیتی برای تغییر، تثبیت واصلاح رفتار است. تشویق می‌تواند؛ پاداشی مادی، معنوی، کلامی، اشاره‌ای باشد که باعث جهت دهی رفتار فرد شود و او را به سمت و سوی معینی ترغیب کند؛ بنابراین تشویق می‌تواند یک راهکار تربیتی موفق و موثر برای ایجاد، اصلاح، پایداری یا تثبیت یک رفتار در فرد شود.
انسان‌ها ذاتا قدردانی، قدرشناسی و سپاسگزاری را دوست دارند و اغلب افراد در برابر انجام کار‌های خوب و مفید منتظر قدردانی هستند. اثرات تشویق پایدار و لذت بخش است اگر خدمات ارزشمند افراد با کمترین درجه قدردانی، یعنی ستایش لفظی همراه باشد باعث پر تکرار شدن آن رفتار شایسته در فرد می‌گردد چنانچه این حق ادا نگردد یعنی ستایش لفظی صورت نپذیرد، نه تنها دور از جوانمردی و معرفت است بلکه نوعی حق کشی است.

– تدوین طرح نامه هایی در قالب ایده های محتوایی متنوع – اواخر سال 99

• طرح حجاب و عفاف در سیره معصومین و ادیان مختلف
• طرح تشویق
• طرح آسیب های اجتماعی
• طرح نبات
• طرحنامه جمعیت طرح تشویق

فعالیت های دیگر ما:

طرح های مناسبتی- دهه فجر 99

در طلب دنیا بودن

تدوین طرحنامه در قالب های متنوع

بدون دیدگاه
ارسال دیدگاه